25 می مصادف با 4 خرداد 1402 روز جهانی تیروئید
در این روز سازمانهای بهداشت جهانی و نظام پزشکی کشورها، به افزایش آگاهی عمومی درباره سلامت تیروئید میپردازند. کارشناسان این سازمانها با برنامهها و مراسم مختلف، به مردم آموزش میدهند که چطور مراقب غده تیروئید خود باشند و از بیماریهای مرتبط با آن پیشگیری کنند.
در کل دنیا، حدود 200 میلیون نفر به اختلالات تیروئیدی مبتلا هستند. این تعداد بیمار به نسبت جمعیت 7/9 میلیاردی جهان، حدود 2 درصد میشود که نسبتا بالاست. از طرفی محققان تخمین میزنند که حدود 50 درصد اشخاصی که دچار بیماریهای تیروئید هستند؛ در طول زندگی خود متوجه بیماریشان نمیشوند. بدون اینکه برای چکاپ مراجعه کنند؛ مشکل تیروئید آنها تشخیص نداده بافی میماند.
روشهای تشخیص بیماریهای تیروئیدی
هنگامیکه برای بررسی وضعیت تیروئید خود به پزشک متخصص غدد و درونریز مراجعه میکنید؛ اول یک معاینه فیزیکی انجام میدهد؛ سپس برایتان این روشهای تشخیصی را تجویز میکند:
• آزمایش خون
• سونوگرافی
انواع بیماریهای تیروئیدی کداماند؟
بیماریهای تیروئیدی معمولا در اثر کمبود ید ایجاد میشوند؛ شایع ترین اختلالهای تیروئیدی عبارتند از:
• گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید)
• پرکاری تیروئید (افزایش غیرطبیعی فعالیت تیروئید)
• کمکاری تیروئید (کاهش غیرطبیعی فعالیت تیروئید
• تیروئیدیت (التهاب غده تیروئید)
• سرطان تیروئید
درمانهای بیماریهای تیروئیدی چیست؟
برای درمان اختلالهای تیروئیدی معمولا از دارو استفاده میشود؛ در صورتی هم که بیماری تیروئید خیلی پیشرفته باشد یا فرد سرطان تیروئید بگیرد؛ گاهی درمان جراحی نیز لازم است.
آگاهی رسانی روز جهانی تیروئید برای کودکان
برخی افراد تصور میکنند که بیماریهای تیروئیدی فقط مختص بزرگسالان است. این تصور غلط را کنار بگذارید. کودکان هم میتوانند به بیماریهای تیروئیدی مبتلا شوند. بنابراین باید به طور منظم توسط پزشک معاینه شوند و آزمایشهای چکاپ بدهند.
مراقبت از تیروئید
اگر شما هم حس میکنید به بیماریهای تیروئیدی مبتلا هستید یا دوست دارید علائم مختلفی که دارید و باعثی ناراحتی شما در زندگی روزمره شده را با یک پزشک در میان بگذارید.